Staphylococcus aureus

Stafilococul este denumirea unui grup comun de bacterii, dintre care unele se găsesc în mod normal pe piele sau în mediul înconjurător şi nu produc îmbolnăviri. Unele tipuri de stafilococi însă pot determina îmbolnăviri grave care, în timp, pot duce la deces. Stafilococul auriu se numără printre acestea din urmă. Stafilococul auriu – Staphylococcus aureus – este o bacterie periculoasă care se poate afla la originea unor infecţii grave.

Ne putem infecta cu stafilococi de la alte persoane care au aceste bacterii pe piele sau în nas şi care nu au simptome. Acestea se numesc persoane purtătoare. O altă sursă de infecţie sunt obiectele infectate cu stafilococi, cum sunt, de exemplu, echipamentele din sala de sport, telefoanele, clanţele uşilor, telecomenzile, butoanele liftului.

Cum ne infectăm?

Stafilococii infectează de obicei pielea. Infecţia poate fi de gravitate medie, dar poate duce şi la deces. Ajunse în sânge, bacteriile pot afecta orice parte a corpului, inclusiv organele interne, inima sau oasele. De cele mai multe ori, infecţia cu stafilococi este tratată cu antibiotice. Problema ar fi că, în prezent, multe tipuri de stafilococi au devenit rezistente şi la cele mai puternice antibiotice. Stafilococii care nu pot fi tratați cu antibiotice obişnuite se numesc meticilino-rezistenţi (MRSA). MRSA, alături de alţi stafilococi mult mai rezistenţi la antibiotice, au devenit destul de răspândiţi, mai ales în spitale, determinând infecții greu de tratat.

Tratamentul antimicrobian PureHandle® distruge stafilococii (inclusiv cei rezistenți la antibiotice), împiedicând orice dezvoltare și transmitere a acestora.