Candida albicans (Candidoza)

Ce este Candida Albicans?

Candida albicans este o ciuperca care trăiește aproape peste tot, inclusiv în corpul uman. De obicei, sistemul imunitar ține sub control dezvoltarea excesivă a ciupercii. Infecția cu Candida albicans este cunoscută și sub denumirea de candidoză, candidoză vulvo-vaginală, vaginită candidozică sau infecție vaginala. Aproximativ 75% dintre femei fac o infecție vaginala cel puțin o dată în viață. In 80-90% dintre cazuri, candidoza vulvovaginală este cauzată de o dezvoltare excesivă a ciupercii Candida albicans. De obicei, infecțiile cu Candida pot fi eliminate cu un tratament de scurtă durată cu medicamente antifungice. Cu toate acestea, la persoanele cu SIDA sau alte boli care slăbesc sistemul imunitar, infecțiile cu Candida pot fi dificil de tratat și pot reveni după tratament. La persoanele cu un sistem imunitar slăbit, candidoza poate pune viața în pericol în cazul în care trece în sânge și se răspândește la organele vitale.

Cum se declanșează infecția?

Cea mai frecventă situație în care te poți infecta cu Candida Albicans, este când sistemul imunitar este slăbit. În perioada administrării unui tratament cu antibiotic, fie pentru o banala gripă sau o infecție mai puternică, flora saprofită, cea care menține echilibrul ciupercii candida în organism, este distrusă și permite dezvoltarea în exces a ciupercii candida albicans, rezultând astfel o infecție.

Ce este Candidoza?

Există multe tipuri de fungi care trăiesc în corpul uman. Un tip este numit Candida, care în mod normal trăiește în cantități mici în regiuni precum gura sau pe piele, fără a cauza probleme. În schimb, când mediul este unul propice pentru aceasta, ciuperca poate începe să se înmulţească necontrolat.

Ciuperca Candida Albicans trăiește și se transmite foarte ușor în spațiile publice, de pe diverse suprafețe, cum ar fi clanțele ușilor de la toalete. Când găsește un mediu propice, Candida se poate dezvolta, afectând funcționarea celulelor normale. Acest lucru crește riscul de mutații, care presupun schimbarea producției de energie

Candida și cancerul

De-a lungul anilor, mulți cercetători au studiat coexistența cancerului și a infecției fungice, cunoscute sub numele de candidoza (Candida albicans). Se consideră că la bază, cancerul și Candida au caracteristici foarte asemănătoare (unii le consideră aproape identice). Se pare că atât cancerul, cât și Candida sunt alimentate de zahăr, ambele necesită medii anaerobe pentru creștere și dezvoltare (cu oxigen scăzut), ambele au nevoie de un mediu acid pentru a supraviețui, iar în studiile de laborator atât celulele canceroase, cât și Candida, apar albe și neuniforme.

Deși Candida la pacienții cu cancer este, de obicei, interpretată ca o consecință a cancerului și a tratamentului acestuia, unele date sugerează că și Candida poate fi un factor de risc pentru cancer.

Tratamentul antimicrobian PureHandle® omoară ciuperca Candida Albicans împiedicând orice dezvoltare și transmitere a acesteia.