Coronavirus

Ce este noul coronavirus?

Noul microorganism care determină apariția COVID-19 este o infecție virală din categoria coronavirusurilor. Virusul care cauzează infecția cu COVID-19 nu este același cu coronavirusurile care circulă în mod comun în populație (Coronavirusurile comunitare), care cauzează boli ușoare similare cu răceala.

Un diagnostic cu coronavirus comunitar (229E, NL63 sau HKU1) nu este același lucru cu un diagnostic cu COVID-19. Pacienții cu COVID-19 vor fi evaluați și tratați diferit decât cei cu coronavirusuri comunitare.

Cum se răspândește virusul?

Virusul a fost detectat pentru prima dată în orașul Wuhan, provincia Hubei, China. În urma anchetei epidemiologice s-a constatat că primele infecții au fost transmise prin intermediul unei piețe de animale vii. Însă, acum virusul se răspândește de la om la om. Este important să ținem cont de faptul că răspândirea de la om la om poate continua fără gazde animale.

Virusul care cauzează COVID-19 pare să fie unul care se răspândește ușor și în mod susținut în comunități (“răspândire comunitară”) în zonele geografice afectate. Răspândirea comunitară presupune infectarea unui număr mare de persoane, fără a ști modul în care aceștia au fost infectați.

Pot lua virusul de pe suprafețe?

100% DA – este posibil ca o persoană să se îmbolnăvească din cauza COVID-19 prin atingerea unei suprafețe netratate, suprafață pe care se află virusul, iar apoi prin ducerea mâinii la gură, nas sau ochi. Studiile făcute sugerează că virusurile pot persista pe suprafețe între câteva ore și câteva zile.

Testarea eficacității PureHandle® împotriva SARS-CoV-2 (COVID-19)

După testarea la standardul BS ISO 21702: 2019, tratamentul antimicrobian PureHandle®, care conține ioni de argint, s-a dovedit eficient împotriva noului coronavirus, cu o reducere de 90% în 30 min. Testarea antivirală a fost efectuată la un laborator terț, folosind un mâner PureHandle® împotriva unei tulpini Munchen, virus surogat utilizat în laboratoare ca o alternativă apropiată, dar mai sigură, la tulpinile patogene ale coronavirusului.

Inhibat de PureHandle®: DA