Ce este tehnolgia antimicrobiană?

Tehnologia antimicrobiană reprezintă o serie de aditivi utilizați pentru a crea produse care sunt protejate permanent împotriva microbilor. Antimicrobian: adjectiv | an · ti · mi · cro · bi · an / an-ti-mī-ˈkrō-bi-ən – Distrugerea sau inhibarea creșterii microbilor și în special a microorganismelor patogene. Pentru PureHandle®, tehnologia antimicrobiană poate fi definită ca o substanță care funcționează pentru a inhiba creșterea și reproducerea bacteriilor dăunătoare, mucegaiului și virusurilor. Spre deosebire de dezinfectanții care asigură o activitate reziduală limitată odată ce suprafața tratată se usucă, tehnologia antimicrobiană integrată funcționează pentru a minimiza în mod continuu prezența microbilor.

vezi beneficiile

Ce conține?

Tehnologia antimicrobiană conține de obicei unul dintre cele trei ingrediente active anorganice:

  • Ioni de argint antimicrobieni: Potrivit pentru o gamă largă de materiale și aplicații, din domeniul medical, materiale plastice și produse de contact cu alimentele.

  • Ioni de Zinc antimicrobieni: Un antimicrobian cu spectru larg, care este recunoscut mai ales pentru proprietățile sale antifungice.

  • Ioni de cupru antimicrobieni: Adesea folosit ca și contact direct pentru produsele și suprafețele medicale.

Care este diferența dintre antimicrobian și antibacterian?

Tehnologia antimicrobiană este eficientă împotriva unui spectru larg de microbi: bacterii, mucegai, ciuperci și chiar viruși. Tehnologia antibacteriană, pe de altă parte, este eficientă numai împotriva bacteriilor.

Cum funcționează?

Ionii formează o parte activă și împiedică creșterea microorganismelor, cum ar fi bacteriile, algele și ciupercile, distrugând membrana celulară a microorganismului. Acest lucru oprește respirația și nutriția germenilor, împiedicând astfel divizarea lor la nivel celular. Suprafața rămâne eficientă chiar și atunci când nu este curățată regulat de praf sau pulberi generate de traficul rutier.

Integrați încă din procesul de fabricație, aditivii noștri antimicrobieni exercită prin mijloace chimice și mecanice, un efect nociv asupra oricăror microbi dăunători sănătății. Suprafețele protejate de tehnologia antimicrobiană vor reuși să rămână curate 24/7 pe toată durata de viață a tratamentului.

Ce se întâmplă mai exact?

Tratamentul PureHandle® produce la nivel celular:

  • Daune proteice: Proteinele sunt esențiale pentru sistemele biologice ale vieții. Orice deteriorare a acestor componente determină eșecul funcțiilor esențiale precum producția de energie.

  • Deteriorarea membranei celulare: Prin perturbarea membranei microbului, integritatea sa structurală este compromisă, ceea ce provocă scurgeri de substanțe nutritive esențiale.

  • Anti-oxidant: Antimicrobienele produc un nivel crescut de oxigen, ceea ce duce la deteriorarea sistemelor interne ale microbilor.

  • Interferența ADN-ului: Materialul genetic al bacteriilor este distrus, oprind în cele din urmă bacteriile să nu se poată reproduce, blocând multiplicarea materialului lor genetic.

eficacitate testată

Noi avem grijă de sănătatea ta!

Microbii, cum ar fi bacteriile dăunătoare, pot fi găsite oriunde pe suprafața produselor utilizate acasă, la serviciu şi mai ales în spaţiile publice. Tratamentul mânerelor PureHandle® este încorporat direct în vopsea în procesul de fabricație, el nu se spală şi nu se consumă, iar efectul său antimicrobian este garantat pe viaţă.

Contactează-ne