Problema: Transmiterea microbilor

În fiecare an aproximativ 26.000.000 de persoane ajung la spital cu infecții provocate de microbii de pe diverse suprafețe. Se estimează că pentru 537.500 – 1.500.000 de cazuri, aceste infecții sunt fatale. 30% dintre infecțiile nosocomiale și decese ar fi putut fi prevenite doar prin respectarea regulilor standard de igienă din spitale. Însă, situația se agravează zilnic, prin faptul că multe infecții dezvoltate în spitale sunt cauzate de agenți patogeni care sunt rezistenți la medicamente, ceea ce îi face dificil de tratat.

Soluția: Tratamentul antimicrobian PureHandle®

Produsele antimicrobiene marca PureHandle® :

  • distrug microbii și opresc transmiterea lor;

  • previn infecțiile;

  • tratamentul antimicrobian funcționează 24/7;

Ionii formează o parte activă și împiedică dezvoltarea microorganismelor, cum ar fi bacteriile, algele și ciupercile, distrugându-le membrana celulară. Acest lucru oprește respirația și nutriția germenilor, împiedicând astfel divizarea lor la nivel celular. Suprafața rămâne eficientă chiar și atunci când nu este curățată regulat de praf sau pulberi, generate de traficul rutier.

Vezi cum funcționează

Testele de laborator

Pe baza ISO 22196 si ISO 22197 s-a testat dacă aditivul antimicrobian PureHandle® este suficient de concentrat pentru a obține o reducere a microbilor cu cel puțin 3 unități (99,9%) în 24 de ore.

Astfel, s-a aplicat de 6 ori o cantitate semnificativă de microbi pe o suprafață tratată și apoi pe o suprafață netratată, tulpini specificate de Societatea Germană de Igienă și Microbiologie (DGHM):

  • Staphylococcus aureus (MRSA);

  • Escherichia coli K 12;

  • Pseudomonas aeruginosa;

  • Coronavirus tulpini Munchen și TGEV;

Rezultatul: După 24 de ore, activitatea microbiană expusă s-a redus cu 99,9%, în special în cazul Staphylococcus aureus (MRSA) și Pseudomonas aeruginosa.

Vezi și alte teste

Testele clinice

Testul practic: Timp de două săptămâni, am ales două saloane identice de la Boli Infecțioase pentru acest experiment. Au fost montate mânere antimicrobiene PureHandle® în unul din saloane. Procedurile de igienizare au rămas neschimbate.

Rezultatul: După probele luate din interiorul saloanelor s-a observat că cel cu mânere antimicrobiene PureHandle® era mai curat cu peste 80% comparativ cu salonul în care mânerul era unul obișnuit. Astfel, aceste mânere au redus transmiterea microbilor, iar pacienții, personalul și vizitatorii salonului respectiv au fost cu 80% mai puțin expuși infecțiilor nosocomiale.

Vezi testimonialele

PureHandle® este primul și singurul tratament de acest tip testat și certificat microbiologic în România de către Institutul Cantacuzino din București.

Vezi documentul

Tratamentul PureHandle® este certificat pentru protecția împotriva bacteriilor conform ISO 22196 de către Institutul Hohenstein, Germania.

Vezi documentul

PureHandle® este certificat antimicrobial de către Universita Degli Studi di Padova – Dipartimento di Medicina Ambientale e Sanità Pubblica Sede di Igiene in Italia.

Vezi documentul