Principalii microbi inhibați de tratamentul antimicrobian PureHandle®

Puține microorganisme pot scăpa de efectele tratamentului antimicrobian aplicat pe mânerele PureHandle®. Aflați mai multe despre bacteriile, mucegaiurile sau virusurile cu transmitere directă, pe care au fost testate tehnologiile noastre antimicrobiene.

Noul coronavirus care provoacă COVID-19 este o nouă infecție virală din categoria coronavirusurilor, care nu era identificată anterior. Virusul care cauzează infecția cu COVID-19 nu este același cu coronavirusurile care circulă în mod comun în populație (Coronavirusurile comunitare), care cauzează boli ușoare ca răceala.

Inhibat de PureHandle®: DA

Stafilococii aurii pot intra in circuitul sanguin, infectand orice parte a corpului, precum inima (valve) sau oasele. De asemenea, stafilococii pot sa adere la dispozitivele medicale din corp cum sunt stimulatorul cardiac, implantele articulare sau valvele inimii. Sunt rezistenți la antibiotice (vezi MRSA) și foarte greu de tratat.

Inhibat de PureHandle®: DA

Infecția MRSA este prescurtarea pentru infecția cu stafilococ aureus rezistent la meticilină. Infecția apare din cauza accentuării bacteriei care rămâne neafectată de antibiotice folosite în mod obișnuit pentru a trata infecțiile cu stafilococ care apar în fiecare zi. Acum, sunt cunoscute două tipuri de infecții MRSA. Acestea sunt infecția HA-MRSA și infecția CA-MRSA. Cele mai multe infecții sunt infecțiile HA-MRSA. Acestea apar la oamenii care au fost în spital sau în alte centre medicale și care au experimentat tipuri de proceduri care includ operațiile, tubajul intravenos sau articulațiile artificiale. Celălalt tip, infecțiile CA-MRSA apar la oamenii sănătoși ca și o boală dureroasă care poate fi răspândită prin contactul cu pielea. Din moment ce infecțiile MRSA pot fi rezistente la multe antibiotice, acestea sunt greu de tratat, astfel infecția poate fi răspândită prin corp și poate duce la condiții care amenință viața. Infecțiile pot afecta circulația sângelui, oasele și articulațiile, inima sau plămânii.

Inhibat de PureHandle®: DA

Poate infecta creierul, membranele maduvei spinarii si/sau fluxul sanguin al gazdei. Un risc crescut il reprezinta femeile insarcinate, nou-nascutii, pacientii imunodeprimati sau persoanele cu afectiuni, cum ar fi diabetul zaharat. Daca este contactata in timpul sarcinii, infectia poate cauza avort. Complicatiile listeriozei sunt reprezentate de: septicemie, endocardita sau meningoencefalita.

Inhibat de PureHandle®: DA

Campylobacter

Este una dintre cele mai frecvente cauze ale bolilor diareice. Conform CDC se estimează că aproximativ 1,5 milioane de personae se pot infecta cu Campylobacter. Este necesară o cantitate foarte mică de germen (microorganism, bacterie) pentru a infecta o persoană sănătoasă.

Inhibat de PureHandle®: DA

Enterobacter aerogenes

Poate duce la apariţia unor afecţiuni precum pneumonia, meningita, sepsisul sau infecţiile de tract urinar. Infecţia cu Klebsiella este deosebit de periculoasă în cazul persoanelor care sunt spitalizate o perioadă îndelungată sau care iau frecvent antibiotice. Tratamentul este destul de dificil în cazul acestor persoane, mai ales că această bacterie a devenit în ultimii ani rezistentă la majoritatea antibioticelor.

Inhibat de PureHandle®: DA

Simptomele infectiei intestinale includ diaree, durere abdominala si febra. Cazurile mai severe pot duce la diaree sangeroasa, deshidratare sau chiar insuficienta renala. Persoanele cu sistem imunitar slabit, femeile insarcinate, copiii mici si adultii in varsta prezinta un risc crescut de a dezvolta aceste complicatii. Alte tipuri de infectii cu E. coli pot provoca infectii ale tractului urinar – 75% pana la 95% din infectiile tractului urinar sunt cauzate de E. coli, boli respiratorii, pneumonie si alte boli, cum ar fi meningita. In unele cazuri, anumite tipuri de infectii cu E. coli pot duce la insuficienta renala.

Inhibat de PureHandle®: DA

Bacilul Friedlander este un bacil gram-negativ, imobil, incapsulat, lactozo-pozitiv, ce se gaseste in flora normala a cavitatii bucale, tegument si tract. gastrointestinal. Aceste bacterii determina, in general, pneumonii dobandite in comunitate, dar frecvent se pot raspandi rapid, conducand adesea la aparitia unor focare nosocomiale. Spectrul de sindroame clinice determinate de acest agent patogen include pneumonie, bacteriemie, tromboflebita, infectii ale tractului urinar (ITU), respirator superior, plagilor, colecistita, colangita, diaree, osteomielita endocardita, endoftalmita si meningita.

Inhibat de PureHandle®: DA

Bacilul Pioceanic este unul dintre principalii responsabili de producerea infectiilor nosocomiale (intraspitalicesti), in special in unitatile de terapie intensiva (unde colonizeaza echipamentele pentru ventilatie mecanica – se poate izola in apa din recipientele folosite in tehnica de respiratie asistata – dar si pe cele destinate dializei). In sectiile de neonatologie, se asociaza cu cresterea morbiditatii si mortalitatii, in special la nou-nascutii prematur.

Inhibat de PureHandle®: DA

Intoxicatia alimentara cu Salmonella se transmite de la fecalele persoanelor infectate sau animale, prin alimente si bauturi. Majoritatea oamenilor infectaţi cu acestă bacterie au simptome precum: diaree, febră, crampe abdominale, greaţă şi dureri de cap la 12-72 de ore de la infectare. Vârstnicii, copiii şi cei cu sistemul imunitar scăzut sunt cei mai predispuşi la agravarea infecţiei. Salmonella se poate extinde de la intestine în sânge şi apoi către alte organe. În aceste cazuri bolnavul poate muri dacă nu este tratat rapid cu antibiotice.

Inhibat de PureHandle®: DA

Dizenteria bacilara constituie cauza cea mai frecventa de diaree bacteriana. Raspandirea intrafamiliala se produce la un interval de 1-3 zile intre cazuri, se asociaza febra sau scaunele au un aspect muco-sanguinolent. La copii si varstnici se poate instala un sindrom de deshidratare severa. In lipsa administrarii tratamentului antibiotic manifestarile clinice dureaza in medie 7 zile, dar exista situatii in care tabloul clinic persista 2-3 saptamani. Complicatiile bolii constau in deshidratare, convulsii febrile, keratoconjunctivita, glomerulonefrita cu complexe imune circulante, sindrom de colon iritabil post-infectie si sindrom hemolitic-uremic.

Inhibat de PureHandle®: DA

Gen de fungi, incluzand multe mucegaiuri comune, unele dintre ele determinand la om infectii ale tractului respirator. Specia Aspergillus funigatus provoaca aspergiloza. Aspergillus niger se gaseste frecvent in urechea externa si poate deveni patogena. Aspergiloza este termenul folosit pentru infecţia produsă de Aspergillus și include afecţiuni ca micotoxicoza (datorată ingestiei toxinelor de Aspergillus), manifestări alergice, infecţii superficiale sau localizate la persoanele cu imunitate normală, dar şi infecţii invazive la imunocompromiși.

Inhibat de PureHandle®: DA

Mucegaiul este o problemă des întâlnită în gospodării, care afectează atât aspectul pereţilor şi mirosul încăperii, precum şi sănătatea oamenilor. Există mii de specii de ciuperci care duc la apariţia mucegaiului, iar mediul cald şi umiditatea crescută sunt principalii factori de risc. În cazurile grave, mucegaiul poate afecta sistemul nervos, cauzând febră, dureri de cap, tulburări de memorie, schimbări de dispoziţie şi dificultăţi majore de respiraţie.

Inhibat de PureHandle®: DA

Candidoza poate provoca sindromul de intestin permeabil, ale carui simptome sunt similare celor ale intolerantei la gluten sau lactoza. Astfel, unele persoane remarca o sensibilitate sau alergie la unele alimente, pe care este recomandat sa le evite cel putin pana la disparitia infectiei. Cele mai frecvente sunt infectiile vaginale, care afecteaza peste 75% femei, la un moment dat in viata, conform statisticilor. Majoritatea femeilor au cel putin doua infectii de acest tip, insa cele cu un pH mai sensibil sau cu un sistem imunitar slabit se pot confrunta cu o candidoza recurenta, care apare de cel putin trei ori pe an.

Inhibat de PureHandle®: DA

Infecțiile cerebrale și pulmonare datorate speciilor de Chaetomium sunt destul de frecvente. Se știe că provoacă micoze superficiale la pacienții cu imunitate scăzută. C. globosum poate induce leziuni ale petechiei și pielii, precum și fagohipomicoza și abcesul creierului. Într-un caz, un pacient cu transplant renal a dezvoltat un abces cerebral fatal din cauza unei infecții cu C. globosum. Nu era clar în ceea ce privește modul în care tulpina s-a răspândit în creier, iar pentru identificarea agentului patogen, țesutul infectat a fost tratat cu KOH. Rezultatul a afișat sepături adânci, caracteristice pentru C. globosum.

Inhibat de PureHandle®: DA

Ciuperca din care se obţine penicilina devine periculoasă pentru sănătate atunci cînd ne invadează pereţii. Cînd spunem mucegai, ne gîndim la pojghiţa care acoperă pereţii locuinţelor sau alimentele alterate. Dar şi la penicilina care ne salvează de infecţii. Mucegaiurile fac parte din viaţa noastră, cu bune şi cu rele. Sînt prezente peste tot în aerul pe care îl respirăm, fără a fi periculoase. Există însă situaţii cînd aceste microorganisme se pot dovedi toxice. Aerul contaminat cu mucegai dăunează sănătăţii. Iată ce trebuie să ştim despre ciupercile reunite sub numele de mucegaiuri şi efectele lor benefice sau negative asupra organismului uman.

Inhibat de PureHandle®: DA

Printre infecțiile clinic importante cauzate de Enterococcus se numără infecții ale tractului urinar (Enterococcus faecalis), bacteriemie, endocardită bacteriană, diverticulită, meningită și peritonită bacteriană spontană. Este rezistent la antibiotice. Această bacterie a dezvoltat rezistență la antibiotice și folosește colonizare și factori secretați în virulență (enzime capabile să metabolizeze fibrina, proteine și carbohidrați pentru a regla aderența și a inhiba bacteriile competitive). Infecțiile cu Enterococcus faecium, (VRE) provoacă o serie de simptome diferite în funcție de localizarea infecției. Acestea includ infecții în sânge, infecții de tract urinar (ITU) și infecții ale rănilor asociate cu utilizarea de catetere sau intervenții chirurgicale. Infecțiile rănilor asociate utilizării cateterelor și chirurgicale pot provoca durere și umflare la situl rănăă, piele înroșită, caldă în jurul rănii și scurgeri de lichid.

Inhibat de PureHandle®: DA

Acarienii sunt o clasă de păianjeni foarte foarte mici care sunt atrași de locuri umede, cu multă materie organică (piele, praf, sebum, etc) și care pot provoca alergii severe la oameni și animale.

Inhibat de PureHandle®: DA

© 2020 PureHandle®. Toate drepturile sunt rezervate.