Tipuri de microbi

Acasa/Tipuri de microbi
Tipuri de microbi2021-03-02T15:11:23+00:00

PRINCIPALII MICROBI INHIBAȚI DE TRATAMENTUL ANTIMICROBIAN PUREHANDLE®

Puține microorganisme pot scăpa de efectele tratamentului antimicrobian PureHandle®. Aflați mai multe despre bacteriile, mucegaiurile sau virusurile cu transmitere directă, pe care au fost testate tehnologiile noastre antimicrobiene.

Coronavirus

Noul microorganism care determină apariția COVID-19 este o infecție virală din categoria coronavirusurilor. Virusul care cauzează infecția cu COVID-19 nu este același cu coronavirusurile care circulă în mod comun în populație (Coronavirusurile comunitare), care cauzează boli ușoare similare cu răceala.

Listeria monocytogenes

Poate infecta creierul, membranele măduvei spinării și/sau fluxul sanguin al gazdei. Un risc crescut îl reprezintă femeile însărcinate, nou-născuții, pacienții imunodeprimați sau persoanele cu afecțiuni, cum ar fi diabetul zaharat. Dacă este contactată în timpul sarcinii, infecția poate cauza avort. Complicațiile listeriozei sunt reprezentate de: septicemie, endocardita sau meningoencefalita.

Enterobacter aerogenes

Poate duce la apariţia unor afecţiuni precum pneumonia, meningita, sepsisul sau infecţiile de tract urinar. Infecţia cu Klebsiella este deosebit de periculoasă în cazul persoanelor care sunt spitalizate o perioadă îndelungată sau care iau frecvent antibiotice. Tratamentul este destul de dificil, deoarece această bacterie a devenit în ultimii ani rezistentă la majoritatea antibioticelor.

Salmonella

Intoxicația alimentară cu Salmonella se transmite de la fecalele persoanelor infectate sau de la animale, prin alimente și băuturi. Majoritatea oamenilor infectaţi cu această bacterie au simptome precum: diaree, febră, crampe abdominale, greaţă şi dureri de cap, la 12-72 de ore de la infectare.

Acarienii

Acarienii sunt o clasă de păianjeni foarte, foarte mici care sunt atrași de locuri umede, cu multă materie organică (piele, praf, sebum, etc.) și care pot provoca alergii severe la oameni și animale.

Campylobacter

Este una dintre cele mai frecvente cauze ale bolilor diareice. Conform CDC se estimează că aproximativ 1,5 milioane de persoane se pot infecta cu Campylobacter. Este necesară o cantitate foarte mică de germen (microorganism, bacterie) pentru a infecta o persoană sănătoasă.

Enterococcus VRE

Printre infecțiile clinic importante cauzate de Enterococcus se numără infecții ale tractului urinar (Enterococcus faecalis), bacteriemie, endocardită bacteriană, diverticulită, meningită și peritonită bacteriană spontană.

Klebsiella pneumoniae

Bacilul Friedlander este un bacil gram-negativ, imobil, încapsulat, lactozo-pozitiv, care se găsește în flora normală a cavității bucale, tegument si tract gastrointestinal.

Pseudomonas aeruginosa

Bacilul Pioceanic este unul dintre principalii responsabili de producerea infecțiilor nosocomiale (intraspitalicesti), în special în unitățile de terapie intensiva (unde colonizează echipamentele pentru ventilație mecanică.

Candida albicans (Candidoza)

Candidoza poate provoca sindromul de intestin permeabil, ale cărui simptome sunt similare celor ale intoleranței la gluten sau lactoză. Astfel, unele persoane remarcă o sensibilitate sau alergie la diferite alimente, pe care este recomandat să le evite, cel puțin până la dispariția infecției.

Staphylococcus aureus

Stafilococii aurii pot intra în circuitul sanguin, infectând orice parte a corpului, precum valvele inimii sau oasele. De asemenea, stafilococii pot sa adere la dispozitivele medicale din corp cum sunt stimulatorul cardiac sau implantele articulare. Stafilococii sunt rezistenți la antibiotice (vezi MRSA) și foarte greu de tratat.

MRSA

Infecția MRSA este prescurtarea pentru infecția cu stafilococ aureus rezistent la meticilină. Infecția apare din cauza dezvoltării în ritm alert a bacteriei, care rămâne neafectată de antibioticele folosite în mod obișnuit pentru a trata infecțiile cu stafilococ. În prezent sunt cunoscute două tipuri de infecții MRSA.

Aspergillus niger

Acesta este un gen de fungi care include multe mucegaiuri comune, unele dintre ele determinând la om infecții ale tractului respirator. Specia Aspergillus funigatus provoacă aspergiloza și se găsește frecvent în urechea externă.

Penicillium species

Ciuperca din care se obţine penicilina devine periculoasă pentru sănătate atunci când ne invadează pereţii. Când spunem mucegai, ne gândim la pojghiţa care acoperă pereţii locuinţelor sau alimentele alterate.

Chaetomium globosum

Infecțiile cerebrale și pulmonare datorate speciilor de Chaetomium sunt destul de frecvente. Este cunoscut faptul că provoacă micoze superficiale la pacienții cu imunitate scăzută. C. globosum poate produce leziuni ale petechiei și pielii, precum și fagohipomicoza și abcesul creierului.

Aureobasidium Pullulans

Mucegaiul este o problemă des întâlnită în gospodării, care afectează atât aspectul pereţilor, cât şi mirosul încăperii, dar şi sănătatea oamenilor. Există mii de specii de ciuperci care duc la apariţia mucegaiului, iar mediul cald şi umiditatea crescută sunt principalii factori determinanți.

Shigella dysenteriae

Dizenteria bacilară constituie cauza cea mai frecventă de diaree bacteriană. Răspândirea intrafamilială se produce la un interval de 1-3 zile între cazuri, fiind asociate febra sau scaunele au un aspect muco-sanguinolent.

Escherichia Coli (E-coli)

Simptomele infecției intestinale includ diaree, durere abdominală și febră. Cazurile mai severe pot duce la diaree sângeroasă, deshidratare sau chiar insuficiență renală. Persoanele cu sistem imunitar slăbit, femeile însărcinate, copiii mici și adulții cu vârsta înaintată prezintă un risc crescut de a dezvolta aceste complicații.

Vrei să afli mai multe? Contactează-ne:

Mesajul dumneavoastră a fost trimis cu succes. Vă mulțumim.
Mesajul dumneavoastră nu a fost trimis. Vă rugăm încercați din nou.
Go to Top