Tipuri de microbi

Acasa/Tipuri de microbi
Tipuri de microbi2021-03-02T15:11:23+00:00

PRINCIPALII MICROBI INHIBAȚI DE TRATAMENTUL ANTIMICROBIAN PUREHANDLE®

Puține microorganisme pot scăpa de efectele tratamentului antimicrobian PureHandle®. Aflați mai multe despre bacteriile, mucegaiurile sau virusurile cu transmitere directă, pe care au fost testate tehnologiile noastre antimicrobiene.

Coronavirus

Noul coronavirus care provoacă COVID-19 este o nouă infecție virală din categoria coronavirusurilor, care nu era identificată anterior. Virusul care cauzează infecția cu COVID-19 nu este același cu coronavirusurile care circulă în mod comun în populație (Coronavirusurile comunitare), care cauzează boli ușoare ca răceala.

Listeria monocytogenes

Poate infecta creierul, membranele maduvei spinarii si/sau fluxul sanguin al gazdei. Un risc crescut il reprezinta femeile insarcinate, nou-nascutii, pacientii imunodeprimati sau persoanele cu afectiuni, cum ar fi diabetul zaharat. Daca este contactata in timpul sarcinii, infectia poate cauza avort. Complicatiile listeriozei sunt reprezentate de: septicemie, endocardita sau meningoencefalita.

Enterobacter aerogenes

Poate duce la apariţia unor afecţiuni precum pneumonia, meningita, sepsisul sau infecţiile de tract urinar. Infecţia cu Klebsiella este deosebit de periculoasă în cazul persoanelor care sunt spitalizate o perioadă îndelungată sau care iau frecvent antibiotice. Tratamentul este destul de dificil în cazul acestor persoane, mai ales că această bacterie a devenit în ultimii ani rezistentă la majoritatea antibioticelor.

Salmonella

Intoxicatia alimentara cu Salmonella se transmite de la fecalele persoanelor infectate sau animale, prin alimente si bauturi. Majoritatea oamenilor infectaţi cu acestă bacterie au simptome precum: diaree, febră, crampe abdominale, greaţă şi dureri de cap la 12-72 de ore de la infectare.

Acarienii

Acarienii sunt o clasă de păianjeni foarte foarte mici care sunt atrași de locuri umede, cu multă materie organică (piele, praf, sebum, etc) și care pot provoca alergii severe la oameni și animale.

Campylobacter

Este una dintre cele mai frecvente cauze ale bolilor diareice. Conform CDC se estimează că aproximativ 1,5 milioane de personae se pot infecta cu Campylobacter. Este necesară o cantitate foarte mică de germen (microorganism, bacterie) pentru a infecta o persoană sănătoasă.

Enterococcus VRE

Printre infecțiile clinic importante cauzate de Enterococcus se numără infecții ale tractului urinar (Enterococcus faecalis), bacteriemie, endocardită bacteriană, diverticulită, meningită și peritonită bacteriană spontană.

Klebsiella pneumoniae

Bacilul Friedlander este un bacil gram-negativ, imobil, incapsulat, lactozo-pozitiv, ce se gaseste in flora normala a cavitatii bucale, tegument si tract. gastrointestinal.

Pseudomonas aeruginosa

Bacilul Pioceanic este unul dintre principalii responsabili de producerea infectiilor nosocomiale (intraspitalicesti), in special in unitatile de terapie intensiva (unde colonizeaza echipamentele pentru ventilatie mecanica

Candida albicans (Candidoza)

Candidoza poate provoca sindromul de intestin permeabil, ale carui simptome sunt similare celor ale intolerantei la gluten sau lactoza. Astfel, unele persoane remarca o sensibilitate sau alergie la unele alimente, pe care este recomandat sa le evite cel putin pana la disparitia infectiei.

Staphylococcus aureus

Stafilococii aurii pot intra in circuitul sanguin, infectand orice parte a corpului, precum inima (valve) sau oasele. De asemenea, stafilococii pot sa adere la dispozitivele medicale din corp cum sunt stimulatorul cardiac, implantele articulare sau valvele inimii. Sunt rezistenți la antibiotice (vezi MRSA) și foarte greu de tratat.

MRSA

Infecția MRSA este prescurtarea pentru infecția cu stafilococ aureus rezistent la meticilină. Infecția apare din cauza accentuării bacteriei care rămâne neafectată de antibiotice folosite în mod obișnuit pentru a trata infecțiile cu stafilococ care apar în fiecare zi. Acum, sunt cunoscute două tipuri de infecții MRSA.

Aspergillus niger

Gen de fungi, incluzand multe mucegaiuri comune, unele dintre ele determinand la om infectii ale tractului respirator. Specia Aspergillus funigatus provoaca aspergiloza. Aspergillus niger se gaseste frecvent

Shigella dysenteriae

Dizenteria bacilara constituie cauza cea mai frecventa de diaree bacteriana. Raspandirea intrafamiliala se produce la un interval de 1-3 zile intre cazuri, se asociaza febra sau scaunele au un aspect muco-sanguinolent.

Aureobasidium Pullulans

Mucegaiul este o problemă des întâlnită în gospodării, care afectează atât aspectul pereţilor şi mirosul încăperii, precum şi sănătatea oamenilor. Există mii de specii de ciuperci care duc la apariţia mucegaiului, iar mediul cald şi umiditatea crescută sunt principalii factori de risc.

Chaetomium globosum

Infecțiile cerebrale și pulmonare datorate speciilor de Chaetomium sunt destul de frecvente. Se știe că provoacă micoze superficiale la pacienții cu imunitate scăzută. C. globosum poate induce leziuni ale petechiei și pielii, precum și fagohipomicoza și abcesul creierului.

Penicillium species

Ciuperca din care se obţine penicilina devine periculoasă pentru sănătate atunci cînd ne invadează pereţii. Cînd spunem mucegai, ne gîndim la pojghiţa care acoperă pereţii locuinţelor sau alimentele alterate.

Escherichia Coli (E-coli)

Simptomele infectiei intestinale includ diaree, durere abdominala si febra. Cazurile mai severe pot duce la diaree sangeroasa, deshidratare sau chiar insuficienta renala. Persoanele cu sistem imunitar slabit, femeile insarcinate, copiii mici si adultii in varsta prezinta un risc crescut de a dezvolta aceste complicatii.

Vrei să afli mai multe? Contactează-ne:

Mesajul dumneavoastră a fost trimis cu succes. Vă mulțumim.
Mesajul dumneavoastră nu a fost trimis. Vă rugăm încercați din nou.
Go to Top